Pentru ClubSeo anul 2017 a fost unul foarte bun, in nici trei luni de zile am reusit cat nu am facut in sase luni anul trecut ( ma refer evident la inceputul anului 2016, care nici el nu a fost chiar unul de care sa ma plang ). La capitolul trafic as enumera 14 site-uri care au fost cu mult peste medie, ma refer aici la Broderii.Info – care pe cele trei site-uri gazduite pe domeniul respectiv are peste 15.000 de unici pe luna. Mai astept la ele transferul de autoritate, caci desi au avut destul de mult timp redirectul 301, au preluat traficul dar nu si autoritatea ( metricii ) vechilor site-uri.

Top site-uri din portofoliul ClubSeo – tendinte in 2017

Chiar daca va ziceam de site-ul de broderii, locul unu la trafic si evident la venituri este portalul romanilor din Germania, acel e4De.Info – de care multi spuneau ca este asa si pe dincolo. Locul al treilea este ocupat de site-l acesta, ClubSeo! In jur de sapte sau opt mii de vizitatori ne trec pragul lunar, nu este mult, inseamna undeva la 250 de unici – dar atentie, 99% sunt din cautari organice! Nu este chiar rau, zic eu – mai ales ca mergand pe o nisa generalista, este mai greu de urcat in SERP.

Urmeaza alte site-uri, dintre care as enumera si e4UK.Info – un site la fel de vechi ca cel al diasporei din Germania, dar care a beneficiat de mai putina atentie din partea mea. Daca vorbim de venituri site-urile din TOP 3 sunt aceleasi, doar ca nu in aceiasi ordine, deci pana la urma as putea zice ca ar fi cazul sa ma limitez la cinci sau maxim 15 domenii, poate ca restul d esite-uri ar trebui sa devina subdomenii. Asa as castiga un venit sensibil egal dar cu o cheltuiala mult mai mica, inclusiv cu munca mai putina!

Portofoliu SEO