Stim cu totii de scandalul legat de softul din masinile vandute de grupul VW ( Volkswagen ), dar chiar si asa in topul masinilor cu 7 locuri conduce detasat Seat Alhambra, urmat de Ford Galaxy si abia pe locul trei apare si producatorul francez Reanault, dar nu cum am vrea noi romanii, cu Dacia ci cu modelul Renault Grand Scenic. Asa ca ma bucur si eu ca sunt unul dintre proprietarii unui Seat Alhambra din 2003, de care sunt mai mult decat multumit.

Topul masinilor cu 7 locuri

De ce sunt asa de cautate masinile cu 7 locuri? Pentru ca le poti folosi fie sa transporti sapte calatori, fie sa cari ceva voluminos cu ele, eu am reusit sa mut frigiderul, aragazul, masina de spalat si o gramada de boarfe.

Deci daca ai de gand sa ai o masina multifunctionala iti recomand una cu 7 locuri, o poti folosi ca masina de oras, la drum lung este foarte convenabila, iar daca ai ceva de transportat, incape cat intr-o caruta. Eu m-am uitat putin si la design si am ales Seat Alhambra, dar evident ca poti aleleg VW Sharan sau Ford Galaxy, este de fapt aceiasi masina, acelasi producator si piesele se potrivesc in proportie de 99% – difera doar partea de Logo si cam atat.

Despre Renault Grand Scenic nu stiu ce sa spun, daca vorbim de confortul celor doua persoane de pe locurile din spate, cred ca acolo este numai bun pentru copii, dar pentru un adult mai bine facut nici nu poate fi vorba.

Singura mea problema sunt cele doua scaune din spate, cand nu am nevoie de calatori pe acele locuri trebuie sa tin scaunele stranse, adica ridicate, ceea ce face ca locurile mediane – cele trei din spatele soferului – sa nu mai beneficieze de tot spatiul disponibil. Asa ca sun nevoit sa le tin in garaj, lucru putin mai incomod – pune scaunele, scoate scaunele.

Seat Alhambra 7 locuri

Topul masinilor cu 7 locuri