Am tot citit despre tepele luate de romanii plecati la munca in Germania, ceea ce ma mira este faptul ca nu se invata minte. Acum cateva zile un tribunal din landul Baden-Wurttemberg a fost obligat sa judece doi romani care promiteau de munca confratilor lor, doar ca de fapt le luau banii si nu le ofereau nimic. Problemele au aparut intre anii 2011 si 2012, cand cei doi soti romani aveau o firma de constructii in Germania. Au exploatat 29 de romani, dar au fost chemati in judecata abia acum cateva zile.

Tepe primite de romanii din Germania cu locuri de munca neplatite

Cele doua metode folosite de romani pentru a da tepe celor ce cauta de munca in Germania se cunosc: fie le iau bani si nu-i duc sa munceasca, fie ii aduc aici si ii platesc mizerabil sau mai rau, nu-i platesc deloc. Care sunt problemele? Faptul ca se semneaza hartii inlimba germana fara a sti ce semnezi de fapt. Un exemplu este firma Personalvermitlung di Oradea,  care chipurile se ocupa cu recrutarea de personal pentru a munci in Germania.

Cand auzi ca trebuie sa platesti pentru mediere, asa cum cera si firma Personalvermitlung, este aproape sigur ca vei lua teapa, desi mai sunt si cazuri fericite, dar putine la numar. Numele nemtesc si faptul ca promiteau ca in scurt timp te vor suna si pelci la munca intr-unul din marile orase ale Germaniei dadeau incredere solicitantilor, dar daca nu exista o lista neagra online, unde sa verificati seriozitatea firmelor de recrutare, nu prea ai ce face.

locuri-de-munca-in-frankfurt