Am mai scris pe site-ul ClubSeo despre tehnicile folosite pentru a te promova in mediul online, am si ceva experienta sa zic asa, incepand sa lucrez mai intens la site-uri din 2010. In afara de partea de SEO ar mai fi ceva de facut, in afara de a scrie constant si a avea rabdare – cateodata merge din prima alteori e nevoie de timp pentru a vedea rezultatele – masurabile in trafic si evident venituri. mai jos am sa va prezint cate ceva din cele constatate de mine.

Tehnici de promovare online in 2018

Azi nu mai putem vorbi de promovare fara sa tinem cont de social media – dar daca vorbim de Romania zicem fara sa gresim – FaceBook! Daca va zic ca din ce in ce mai multa lume cauta sa afle cand va fi sezonul 2 din Petale de singurartate ce ziceti? Ca a fost un serial turcesc de succes la noi in tara, nu-i asa? dar ca sa faci si ceva bani din blogul tau ar trebui sa stii ca cel mai bine merge daca ai trafic – fie el si in limba romana, dar din tari precum UK, Olanda sau Germania. Dar cum sa atragi traficul asta? o solutie ar fi pagini si grupuri pe FaceBook, pe langa cel direct venit din SERP.

Sa zicem ca te adresezi celor ce cauta magazine romanesti in Olanda, dar ca numarul celor ce folosesc motoarele de cautare este mic, cum faci sa ai mai multi cititori pe site? O varianta ar fi sa ai chiar tu un grup cu peste 10.000 de membri – atentie: nu-ti adauga prietenii in grup, nu te ajuta! Sa nu uit: tine cont ca majoritatea traficului vine de pe mobil, deci site-ul tau va trebui sa fie adaptat pentru telefoanele mobile!

Un site de anunturi te-ar ajuta? Sa luam exemplul celor ce cauta un papagal vorbitor, oare cati sunt? Dar daca te orientezi bine si lumea incepe sa foloseasca site-ul tau pe langa OLX, deja ai sansa sa te faci remarcat! Nu folosi pagini si grupuri special create pentru anunturi, nu prea le citeste nimeni, toti posteaza si nimeni nu interactionaeaza cu ele! Asta daca nu cumva ai peste 1 milion de membri, cand deja oricat de mic ar fi procentul, tot conteaza ca numar de vizitatori pe site! In speranta ca cel putin in mica masura te-am lamurit, te mai asteptam cu idei si pareri personale pe forum! La multi ani Romania, maine este 1 decembrie!