Far asa fie o legatura intre opinia mea personala si constructia Catedralei Mantuirii Neamului, fara a discuta despre preotii de azi si marimea buzunarelor lor, fara a pune nici macar in discutie credinta – am o problema: publicarea mesajelor private pe internet ( interzis prin lege)! Deci problema care se discuta aici este daca este sau nu este etic sa publici pe internet mesajele private dintre doua persoana, fara acordul lor. Raspunsul legal este evident NU! De ce a ales trupa Taxi sa faca asta, nu stiu – probabil i se pare mai interesant sa spuna si sa dovedeasca ceva, in loc sa stearga pur si simplu interventia lui Grigore Lese si gata.

Trupa Taxi si Grigore Leşe au o disputa – publicarea mesajelor private pe internet

Pentru cine nu stie, trupa Taxi a creat un videoclip cu aportul mai multor persoane publice, inclusiv cu vocea lui Grigore Lese – de fapt fiecare artist spune doar: “Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici.” Este o evidenta incercare de a transmite ca nu sunt de acord cu construirea unei catedrale din ciment, poat ecea mai mare constructie ortodoxa din lume. Cei ce au ales sa “semneze” declaratia au libertatea de a se exprima, doar ca acum Grigore Lese a decis sa nu mai faca parte din clipul celor de la Taxi, alt drept indiscutabil. Ca a inteles el initial despre ce este vorba sau nu, e o discutie de etica, pe cand cea de a distribui fara acord atat conversatii private cat si melodii ( fragmente ) nu prea este legal.

Cum se va termina cearta dintre vedeta folclorului romanesc si finul lui Traian Basescu vom vedea, parerea mea este ca nu a fost nici etic, nici de bun simt si nici legal sa se posteze public o discutie privata dintre cei de la Taxi si Grigore Lese!

Grigore Lese

Taxi si Grigore Leşe – publicarea mesajelor private