Drumul lung al proprietarilor de masini in instanta a luat sfarsit, de acum puteti sa inamtriculati masinile in Romania, nu mai trebuie sa alergati in Bulgaria. Timbrul de mediu a fost declarat ilegal atat de instantele din Uniunea Europeana cat si de cele din Romania, deci de acum va puteti inmatricula masinile fara a mai plati taxa aberanta. Curea de Justitie a Uniunii Europene a dat verdictul,t imbrul de mediu incalca legislatia europeana. Uite ca desi se stia finalul, statul a preferat sa vada daca se vor gasi persoane care sa-si ceara banii inapoi, pentru ca daca o vor face, taxa va fi restituita integral. plus dobanda!

Taxa de mediu a fost anulata – inmatriculati masina fara sa platiti timbrul de mediu

Decizia Curtii Europene este deja definitiva din luna iunie 2016, iar un tribunal din Salaj a acceptat ca asa trebuie, deci desi in Romania nu mergem dupa sistemul american, jurisprudenta functioneaza. Acum va puteti repatria masinile fara probleme,  mai ales daca va intoarceti definitiv in Romania. Acum o chestie juridica: repatrierea de bunuri inseamna ca un cetatean roman rezident in alt stat, are dreptul sa-si aduca bunurile in tara sa de “nastere”. Problema se pune la vama, unde teoretic daca vrei sa mergi la RAR sa-ti inamtriculezi masina, este posibil sa ai probleme. Cum taxa de mediu a fost eliminata, mai ramane de vazut daca si in ce conditii platesti vama pentru o masina produsa in Uniunea Europeana.

Nu mai cautati calculator taxa de mediu, pentru ca s-a terminat cu abuzul! Acum suntem si noi din punctul asta de vedere, europeni!

taxa-auto-2016

Taxa de mediu a fost anulata – inmatriculati masina fara sa platiti timbrul de mediu