Desi nu se incadreaza prea bine la rubrica de stiri, cred ca subiectul este destul de interesant ca sa-l tratam pe site, iar la rubrica forum cu sigurnata discutam de SEO si mediul online, deci hai sa vedem ce tarisoare mai avem noi prin Europa de Est. Albania, radem mereu ca sunt cei mai saraci, dar si la o populatie de 2 milioane si opt sute de mii de locuitori nu poti spera prea mult intr-un regim autoritar ca al lor.

Tarile mici din Europa de Est, ce s-a ales de Iugoslavia?

Macedonia are si ea cam 2 milioane de locuitori, Kosovo aproape un milion si opt sute de mii, iar Serbia putin peste sapte milioane, fosta Iugoslavie devenind practic o aglomeratie de mici state, Croati aavand si ea 4.400.000 de locuitori, deci daca le aduni pe toate nu ajungi la populatia Romaniei, nu mai zic a Romaniei Mari. Mici sau nu, vecinii nostri au istoria lor proprie, pacat ca si noi avem cu sarbii ceva probleme cu teritoriile din Banat si cele din Timoc, unde evident populatia romaneasca nu prea are drepturi.

Acum evident ca am putea spune ca tari precum Austria – unde avem putin peste opt milioane de locuitori, sau Elevetia cu doar cu mai putin de opt milioane, sunt exemple vii a ceea ce inseamna sa traiesti bine si chiar foarte bine. Nici Slovacia nu are prea multi locuitori, doar 5.400.000 si o duc si ei binisor, la fel ca Cehia cu cei putin peste zece milioane. Drept este ca cehii sunt mai apropiati de vestici – de nemti, decat de estici. Asta-i istoria, cine stie c ene rezerva viitorul, nu-i asa?

Europa de Est

Tarile mici din Europa de Est, ce s-a ales de Iugoslavia?