A fost mare panica printre bloggerii ce-si aveau gazduirea la Webfactor, site-uri precum cel al lui Cabral sau Groparu.ro au fost down ceva vreme, dar desi restabilirea s-a facut aleatoriu, astia mari au ajuns primii sus – or fi avit bafta sau cine stie. Imporatnt este ca cei de la SimpliQ au preluat serverele celor de la Webfactor si treaba merge inainte. Nu stim inca daca s-au dat bani pentru transfer, iar Horia Vasiliu a incasat ceva bani ca sa-si plateasca datoriile, dar e bine ca cel putin pentru clienti totul este ok acum.

SimpliQ a “inghitit” Webfactor la propriu – Hosting romanesc de calitate

Ma gandesc sa-mi diversific si eu gazduirea, mai ales ca a inceput sa mearga ceva mai bine site-urile mele, am deja sa zic asa 5 – 6 IP-uri, cred ca inca doua cel putin ar face ca treburile sa mearga mai bine. teoretic nu stiu daca am nevoie de prea mult spatiu de stocare, as incerca un forum sa vad daca face fata un cont de reseller, desi s-a cam dus vremea forumurilor, dar cum am maxim 15 site-uri bune, este evident ca o investitie de 100 de euro/an nu ar fi una prea mare si nu cred ca ar aduce mari probleme financiare.

Pana la urma nu stiu daca hostingul este cel care te costa mai mult sau domeniile – cel putin la Godaddy au cam crescut costurile pentru un reinnoirea lor – a domeniilor – ajungand pentru un .info la 24 de dolari pe an. Am sa incerc si cateva colaborari cu alte firme romanesti de hosting, in ideea ca multi deja se cam tem de ele, iar cineva care sa le faca teste cred ca va ajuta ambele tabere. Tinem legatura, voi mai cititi pe la noi noutatile, noi va informam cu ce mai descoperim pe net in avest domeniu!

SimpliQ

SimpliQ a “înghițit” Webfactor la propriu – Hosting romanesc de calitate