Iata ca Simona Halep a ajuns in sfarsit numarul 1 mondial dupa ce a reusit sa o invinga pe Sharapova si a castigat finala de la Beijing. Multi se indoiau ca Simona va trece de locul doi, dar iata ca este prima tenismena din Romania care ajunge pe cea mai inalta treapta WTA si una dintre cele doar 25 care au atins aceasta performanta din toate timpurile. La categoria jucatori de tenis romani nu-l mai avem decat pe Ilie Nastase pe locul unu mondoal la masculin, el fiind pentru aproape un an pe prima pozitie mondiala [ 23 august 1973 – 2 iunie 1974 ].

Simona Halep a ajuns in sfarsit numarul 1 mondial in clasamentul WTA

Simona Halep a jucat de trei ori in finalele WTA, din 2010 pana in 2013, iar in 2008 a castigat pentru prima data finala de la  Roland Garros ca junioara. In anul 2010 a ajuns in Australia la primul sau turnel de mare slem, dar nu a putut castiga Openul, find eliminata inca din primul tur. Au urmat apoi performante pe care le-ar dori orice tenisman, ocupand pe rand locul trei mondoal si apoi locul doi. A fost pe punctul de a deveni locul unu mondial in clasamentul WTA de cateva ori dar se pare ca psihic nu era inca pregatita.

Ieri Simona Halep a spulberat orice indoiala, a devenit locul unu mondial dupa ce a castigat finala de la Beijing, in compania jucatoarei lituaniene Ostapenko. Dupa atatea eforturi si sacrficii Halep poate sa se bucure in sfarsit de locul pe care-l merita in ierarhia mondiala. Cred ca de azi nimeni – adica Radu Banciu, Mircea Badea sau CTP – vor inchide gura pe veci, nu mai au dreptul nici sa deschida gura in ceea ce priveste tenisul, le ramane politica si barfa.

Simona Halep - numărul 1 mondial

Simona Halep a ajuns in sfârșit numărul 1 mondial in clasamentul WTA