Satul Rimetea din judetul Alba este considerat unic in lume, fiind atestat documentar de peste 800 de ani. Situat la poalele muntelui Trascău, satlul Rimetea si-a schimbat denumirea in anul 1960. La un studiu recent facut de o publicatie internationala a fost declarat unul dintre cele mai fruoase sate din lume, pentru arhitectura caselor, dar si pentru peisajul extraordinar care-l inconjoara. De obicei am vazut ca satenii isi vopsesc casele dupa cum cred ei de cuviinta, insa in satul Rimetea din judetul Alba toate casele sunt de un alb imaculat!

Satul Rimetea din judetul Alba este unic in lume, cu doar 584 de locuitori

Satul Rimetea din judetul Alba este unic in lume, cu doar 584 de locuitori in majoritatea lor maghiari, este si un sit arheologic inestimabil. Puteti merge si vizita Cetatea Trascaului, dar daca vreti sa faceti o plimbare aveti ce vedea oriunde ati merge pe o raza de 20 sau 30 de kilometri. Avand in vedere ca in curand vom fi in concediu – vin sarbatorile de iarna, iar in zona a demarat un proiect de turism rural, poate mergem sa intampinam noul an 2017 acolo!

Proiectul iRomania demarat de portalul Club SEO are in plan oferirea de informatii legate de turismul rural, sa invatam sa ne cunoastem tara, sa ne bucuram de frumuseatea ei si sa valorificam patrimoniul national, atat cat mai este. Daca mergeti vara puteti da o fuga si pana la Alba Iulia, un oras aflat la doar 56 de kilometri distanta. Va garantez ca merita, iar preturile sunt mai mult decat atractive, doar numarul de locuri de cazare este limitat!

Satul Rimetea - judetul Alba

Satul Rimetea din judetul Alba este unic in lume, cu doar 584 de locuitori