Ma uitam pe statistici si nu puteam sa inteleg, sunt atat de multi salariati care abia de iau minimul pe economie, mai nou am inteles ca se practica angajarea cu 4 ore pe zi, in doua transe, mult mai greu de depistat – incat ma intreb oare cat mai rezista romanul in ritmul asta. In medie romanul a castigat anul acesta 1800 de lei si ar trebui sa castige la anul in 2018 in medie 1900 de lei – NET. Deci majoritatea romanilor castiga putin peste jumatate din medie, asta-i concluzia.

Salariul mediu in Romania, cel minim si nivelul de trai

probabil ca daca ai castiga in medie 1900 de lei si sunt doua salarii in casa, ai putea zice ca traiesti cat de cat decent, iar cei ce traiesc din castiguri in mediul online isi pot face socotelile in functie de aceste sume: 1000 de lei pe luna salariu minim, 1900 pe luna salariul mediu si sa vada cum stau fata de varianta angajat / freelancer. Sincer prognoza de anul viitor nu mis e pare prea incurajatoare, sa castigi in medie cu 60 de lei mai mult fata de anul asta raportat la preturi inseamna sa fie mai rau.

Daca iei 100 de euro de la un client si mergi pe logica, cu cativa clienti te-ai rezolvat, dar daca iei 10 euro devine chiar frustrant, ai nevoie de 100 de clienti pentru a avea un brut de 100 de euro si a ramane cu media pe tara in mana! sa ai 10 clienti seriosi mai merge, dar 100 de deja un vis – nu lucrezi in mediul online pe banda rulanta, asta e sigur. Deci faceti socotelile si apoi vedeti ce faceti in 2018, incercati sa traiti din online sau mergeti la munca?