Sa ne reamintim de Cenaclul Flacara, festivalul care a pornit in anul 1973 si  care s-a stins in 1985 pentru a renaste ca Pasarea Phoenix dupa Revolutia din 1989. Sper ca mai tineti minte cum pe stadion ne incantau Nicu Alifantis, Adrian Ivanitchi sau  Stefania Iacob. Erau melodii care iti umpleau inima de bucurie, acum nimeni nu mai asculta melodii precum “Rau ma dor ochii, ma dor” sau “Si totusi exista iubire”, nu mai zic ca Tatiana Stepa mai poate fi ascultata doar pe YouTube.

Sa ne reamintim de Cenaclul Flacara din 1973 pana in 2016 – Remember

Nu stiu de ce acum ma gandesc la Vanghele Gogu si la melodia “Ninsoare de adio”, poate pentru ca imi este dor de muzica buna a celor de la Cenaclul Flacara. Desi recunosc ca primul meu contact cu Cenaclul condus de regretatul Adrian Paunescu a fost in 1980, cand fara sa spun nimanui am fugit de acasa pe stadionul din Brasov – la 70 de km de casa, pentru a asculta live melodiile rock pe care le auzeam gajait la Europa Libera.

Atunci am luat legatura cu Iris, cu Ducu Bertzi si Florian Pitis, cu muzica folk si rock iar daca tot sunt in starea aceea de reverie, imi readuc aminte de Doru Tufis si Natasa. Poate ca cineva se va trezi si va relansa Cenaclul Flacara, caci din pacate mostenitorul de drept, Andrei Paunescu nu a reusit, chiar daca prin miscarea Totusi iubirea a incercat cumva sa reaprinda “candela”.

Nu stiu daca doar eu as mai asculta cu placere Savoy cu al lor “Domnisoara, domnisoara” sau daca mai stie cineva ritmurile celor de la Mondial. Poate unii spun ca sunt melodramatic, ca-s nostalgic, dar eu inca mai cred ca era o stare de spirit care a murit odata cu mercantilismul de azi! Inchei cu gandul la Imnul inecatilor din Atlantida cantat atat de profund de inegalabilul George Nicolescu!

Cenaclul Flacara

Sa ne reamintim de Cenaclul Flacara din 1973 in 2016