Ca de obicei romanul cand da de greu gaseste solutia – sa-mi tradez tara, prieteni, familia si neamul, asa a fost de peste 2000 de ani deci sa nu ne mai miram ca azi sunt voci care zic: sa dam Ardealul ardelenilor! Doar ca la fel de bine putem sa dam si trei judete secuilor, sa-si faca Tara secuiasca, sau sa dam Maramuresul celor din tara de sus! Merge? De ce sa nu mearga, pana la urma asta este si ideea, nu produce sotul cat trebuie, il luam pe al vecinei, ca-i mai bun. Apoi daca sunt probleme, revenim.

Sa dam Ardealul ardelenilor si Moldova moldovenilor?

Se pare ca azi Ardealul produce in marile orase ceva mai bine decat restul tarii, evident ca judete precum Constanta merg si ele ok, in timp ce altele merg ceva mai rau. Nu pricep ce-i in capul lor, adica hai sa ne rupem tara in zece, ca si asa o ducem rau? Cred ei ca asa se rezolva problemele, facand iarasi orase stat? Eu zic sa nu mai dam nici pensie batranilor, nu mai zic de asistenta sociala, merge la spital doar ala de are bani?

Fiecare pentru el? Nu mai bine votam noi pe cine trebuie? DA, acum ce-i drept nu avem pe cine vota, asta inseamna ca nici in Ardeal nu-i nimeni mai cu mot, nu-i asa? Cum apare o problema, romanul a gasit raezolvarea: sta cu fata la perete cinci minute, pana vine talpa iute? Ca sa zic ceva gasit pe net: pe mine ma doare-n basca, nu mai sunt de mult in Romania, deci o pot da si rusilor daca e la o adica!

Ardealul

Sa dam Ardealul ardelenilor si Moldova moldovenilor?