Cred ca de mult nu am mai scris despre muzica anilor ’80, muzica adolescentei mele – au trecut anii peste noi, am albit si deja ma indrept cu pasi grabiti catre varsta la care-ti cresti nepotii. Impreuna cu prietenii, mai ales vara cand mergem pe munte, ascultam vechi discuri di perioada 1970 – 1990. Nu cred ca azi se mai face astfel de muzica, iar daca vorbim de regretatul Liviu Tudan de la Rosu si Negru, cred ca generatia 2000 nici nu a auzit de el. Pacat!

Rosu si Negru – Liviu Tudan – Zbor si muzica anilor 80!

Desi canta cu atata placere rock, Liviu Tudan nu avea aspectul acela bine cunoscut, cu plete si bligi. Era o prezenta ata de simpla, incat cred ca cel mai bine o poti intelege daca ai asculta ultimul sau concert din 1993. Dar asta este, alta generatie, alte gusturi – iar despre gusturi nu se discuta! Daca azi avem Hip Hop, manele si mai stiu eu ce, pe vremuri noi voiam rock, pop si dance. Mai asculta cineva azi Abba? Daca deschizi subiectul ajungi sa fii privit de parca acum ai fugit de la Socola.

Vorbind de ultimul concert Rosu si Negru cu Liviu Tudan vocea trupei, va aduc aminte ca la tobe era indragitul Ovidiu Lipan Tandarica! Adio Liviu, ne este dor de tine! Ne este dor de anii tineretii, dar ne bucuram si de cei pe care-i avem acum, cu nostalgii si cu regrete, dar si cu speranta si mult optimism. O speranta: Trupa Rosu si negru exista si azi, cu o noua componenta, un nou stil si partea si mai buna, cu mult talent! Bafta!

Rosu si Negru - Liviu Tudan - Zbor