Rosiile romanesti sunt mai cautate ca niciodata, te intrebi oare de ce? Pentru ca au o alta compozitie chimica, asa arata rezultatele de laborator facute pe cinci specii autohtone, inclusiv hibrizi. Asa ca-ti dau un sfat: incepe si tu o afacere cu rosii, vandute online. Nu e tare greu, important este sa ai marfa suficienta si sa iti faci un magazin online ( sau daca vrei, poti incerca sa vinzi direct pe FaceBook! ). Alt sfat: incepe in localitatea ta si in cele limitrofe, ai cheltuieli mai mici de transport si ajung mai repede la cumparator!

Rosiile romanesti sunt mai cautate ca niciodata, te intrebi oare de ce?

Ce anume da gustul deosebit pentru rosiile romanesti? Continutul ridicat de licopen si acid ascorbic, ale noastre au gust in timp ce ale lor au gust de apa. Acum sper ca v-ati lamurit si nu mai aveti dubii cand auziti ca rosiile – dar nu doar ele, majoritatea legumelor romanesti sunt asa – noastre sunt mai gustoase. De ce nu reusim sa fim ceea ce eram odata pe plan international in ceea ce priveste agricultura?

Pentru ca nici statul – adica reprezentantii sai oficiali – dar nici populatia de la tara sau investitorii romani nu o doresc cu adevarat! Daca am vrea, am reusi, caci daca au reusit sa cultive capsuni in Groenlanda, este evident ca si noi putem deveni unul dintre competitorii importanti pe piata de legume din Europa. Asta daca nu ar sta guvernul cu ochii pe tarani si agricultori, urmarind sa le ia banii inainte sa-i faca, nu mai zic de infrastructura, ajutor si sponzorizari, etc.

rosii romanesti

Rosiile romanesti sunt mai cautate ca niciodata, te intrebi de ce?