Stiti cati locuitori are Islanda? Doar 320.060, dar nu asta este minunea ci faptul ca dupa isprava d anul acesta la EURO 2016, toata tara s-a adunat sa-i primeasca acasa pe fotbalisti, asta intr-o tara unde pana acum cativa ani se putea juca fotbal doar trei luni pe an, evident din cauza frigului. Acum va mai intreb ceva: cati romani locuiesc in Islanda? Eu stiu de o mie, dar asta era cu patru ani in urma, deci ori s-au inmultit ori o parte s-au intors acasa. Poate ca ceva se va schimba dupa Brexit, avand in vedere ca in tara vikingilor, a gheizerelor, energia este aproape gratis, nimeni nu fura iar casele de obicei nu sunt inchise cu cheia, nu mai zic de masinile din parcarea de la super market!

Romanii din Islanda sau adunarea intregului popor

Inca o minune pentru romanii din Islanda, aici speranta de viata era deja in 2012 de “doar” 83 de ani, adica fata de Romania unde ,ori cu zile si speranta de viata este de 74 de ani, adica cu noua ani mai putin decat in tara de ghiata. Noi ne comparam cu Rusia, islandezii cu Franta. Asa e viata asta, oriunde te uiti e mai bine c ala noi, de aia plecam si uitam sa mai revenim acasa ( in afara de cativa nostalgici, care cu o bruma de bani se reintorc sa reinvesteasca intr-o tara falimentara, care are ca plan major sa ia si ultimul banut de la cei saraci – paradoxal condusa de un guvern de stanga! ).

O alta minune din Islanda – aici nu exista armata si in ultimii 25 de ani s-a tras cu arma o singura data, in 2013! Caz relatat pe larg in presa din intreaga lume! Daca iti place pestele, atunci ar trebui sa stii ca majoritatea populatie cu asta se ocupa, de la prinsul pestelui si pana la prelucrarea si exportarea sa.

Desi in 2008 Islanda a fost afectata grav de criza economica, adica nu ca la noi, aici bancile au dat de fundul sacului, iata ca ei si-au revenit, deci daca vrei si nu te gandesti numai la buzunarul propriu, se poate. Ghici ce i-a ajutat cel mai mult? Turismul, evident! Ai nevoie doar de dorinta, in rest se ocupa natura de tot! A, evident, fara sa iei spaga si sa investesti banii in ceea ce trebuie! De aia romanii din Islanda se simt bine acolo, pentru ca nu e ca “acasa”!

Romani in Islanda

Romanii din Islanda sau adunarea intregului popor