Nu stiu daca mai tineti minte bicicletele Pegas sau Tohan, eu le tin minte bine pentru ca pe ele am invatat sa merg pe bicicleta acum 45 de ani. Atunci nu le prea apreciam, voiam o semicursiere productie Rusia, azi ma bucut ca Romania a ajuns printre fruntasele productiei europene de biciclete. In Romaina jumatate din biciclete sunt productie autohtona, speram sa auzim ca atingem chiar si 90%. Oricum faptul ca ne aflam printre cei mai mari producatori din Europa si exportam in tari precum Germania si Franta nu poate decat sa ne bucure.

Romania fruntasa in Europa la productia de biciclete

Bicicletele romanesti pruduse la Deva se vand in 22 de tari europene, iar in nordul Moldovei s-a mai deschis o fabrica moderna ce incepe sa cucereasca piata romaneasca si mondiala de biciclete. Faptul ca exportam in tari precum Olanda sau Germania ne bucura, pentru ca sunt tari cu traditie si care stiu ce sa caute la un asemenea produs. Speram sa se aprobe noul proiect de lege prin care angajatii pot primi bani de la angajatori pentru biciclete si reparatia lor.

Studiile din 2015 arata ca in Olanda de exemplu, se cheltuie in medie peste 900 de euro pe o bicicleta, in Danemarca peste 600 si in Germania peste 500, iar in Romania abia ajungem la 150 de euro. Nu prea avem inca obisnuinta de a merge cu altceva decat masina, speram sa trecem si noi la un mod civilizat si modern de transport, dar mai ales ecologic.

Bicicleta

Romania fruntasa in Europa la productia de biciclete