Rezultatele finale la alegerile prezidentiale din Republica Moldova din 30 octombrie 2016 si la turul doi din luna noiembrie sunt surprinzatoare, poate pentru unii ( asa vor incepe buletinele de stiri ) in mai putin de o luna si jumatate. Din pacate din cei 24 de candidati care isi doreau participarea, unul s-a retras, este vorba de Oleg Brega, iar altii probabil ca nu vor reusi sa stranga semnaturile in timp util. Asa ca numarul real al candidatilor va fi aflat abia peste cateva zile, adica pana pe 29 septembrie.

Rezultate alegeri prezidentiale in Republica Moldova – 30 octombrie 2016

Doar 11 dintre cei 23 de candidati la functia de presedinte al Republicii Moldova sunt ceva mai cunoscuti, deci cu minime sanse de a strange voturi. Cum cele mai mari sanse le are Igor Dodon, ma intreb cum se vor imparti voturile intre Marian Lupu, Andrei Nastase, Ana Gutu, Iurie Leanca, Mihai Ghimpu, Vitalia Pavlicenco, Vasile Tarlev, Roman Mihaes sau activista Maia Laguta. Ma intrebati pe mine, am sa va raspund:

Igor Dodona va avea cele mai multe voturi si va merge in Turul doi, Andrei Nastase si Marian Lupu vor lupta pentru locul doi, in timp de Maia Sandu va fi marele pierzator al acestor alegeri. Evident ca presedintele ales nu va putea schimba nimic, pentru ca parlamentul este cel care decide, iar in acest moment majoritatea nu este inca de stanga. Dupa ce vom avea un nou parlament, vom avea o alianta intre PSRM si PDA, iar din acel moment adio bani europeni, investitii si vom reveni la influenta Rusiei in Moldova. Acum probabil ca multi vor zice ca sunt aberatii, peste doua luni insa vom discuta cu cartile pe masa, deci nu vom mai presupune nimic.

Alegeri 2016 MD