Ingrediente Churchkhela:

Suc de struguri – 1 l
Făină – 400 g.
Zahăr – 500 g
Nuci – 400 g

Mod de preparare Churchkhela:

1. Desprindeți miezurile de nuca, împărțiți-le în jumătăți și strângeți-le pe un șir de 20 cm lungime.
Este necesar să legați un miez sau un nod mare la un capăt al firului și să faceți o buclă la celălalt capăt.
2. Puneți jumătate din sucul de struguri la foc mic, asteptati pana aproape de fierbere, adăugați făina amestecată cu sucul rămas (rece).
3. Adăugați zahăr (ajustați cantitatea de zahăr dupa gust, totul depinde de dulceața strugurilor) și gătiți la căldură scăzută până când se obține o masă groasă asemănătoare cu gelatina, amestecând din cand in cand. Operatiunea durează aproximativ 5 minute, după care fiecare pachet de nuci se înmoaie de trei ori în amestecul astfel pregătit. După fiecare “scufundare” faceti pauze de aproximativ 30 de minute, astfel încât sucul sa se usuce pe șiragul de nuci.
4. Închideți siragurile pentru a se usca timp de 2-3 zile. Uscați desertul la soare sau într-o încăpere caldă aproape de sursa de căldură.
5. Păstrați prajitura  într-un loc uscat și cald în hârtie alimentară.

Churchkhela

Rețetă Churchkhela

Bon apetit!

Nu uitati ca pe site-ul nostru gasiti si alte retete culinare delicioase, nu trebuie decat sa rasfoiti putin paginile noastre, sa alegeti ce reteta va place si sa incercati sa o puneti in aplicare. Azi v-am prezentat un desert ce provine din Georgia, pregatit de localnici cu ocazia sarbatorilor de iarna, de Craciun.