Cetatenii romani care au locuit legal in alte tari – nu neaparat in Uniunea Europeana – isi pot repatria bunurile ce au fost dobandite cu cel putin sase luni in urma fara plata taxelor vamale. Deci daca ai o masina de mai mult de sase luni, ai in pasaportul romanesc domiciliul stabilit in strainatate, iti poti repatria masina fara a mai plati taxe vamale. Mai multe detalii aici. Atentie: bunurile repatriate nu trebuie sa fie folosite in scopuri comerciale! Se pot repatria doar bunuri de folosinta indelungata, nu intra aici consumabilele.

Repatrierea masinilor pentru cetatenii romani care se intorc in tara

Deci daca ai fost plecat legai in alta tara, ai in pasaport mentiunea de cetatean strain cu domiciliul in strainatate, poti merge sa-ti inregistrezi masina linistit in Romania. Acum ca a fost eliminata si taxa de mediu, nu mai ai nimic de plata, in afara evident de taxa RAR, numar, etc. ca la orice masina care se inmatriculeaza pe numele tau. Cei care au permis de rezidenta in alta tara, dar din nefericire si-au pastrat si buletinul romanesc au o mica problema, dar zic eu ca avand in vedere ca se cer 12 luni sa fii plecat din tara, poti sa iti iei un pasaport temporar valabil un an, apoi te muti legal cu masina in Romania!

Atentie! Nu puteti face nimic la ambasade si consulate, totul se rezolva la vama! Nu sunteti scutiti de taxe vamale daca ati fost posesor de pasaport romanesc cu domiciliul in Romania ( evident ca aici discutam cu cei veniti din afara Uniunii Europene! )

Repatriere masini

Repatrierea masinilor pentru cetatenii romani care se intorc in tara