Am zis azi sa ma uit la veniturile unui site incepand cu 2013, anul incare a fost infiintat. A produs venituri ce insumeaza 11.500 de euro.Maximul a fost atins in 2018 in luna martie, cand a intregistrat venituri de 575 de euro. Nu e rau deloc as zice eu, insa comparativ cu cel mai bun site care a adus venituri de 25.000 de euro, dovedeste ca mai este loc pentru a imbunatati aceste site-uri. Revenind la rentabilitate, este evident ca putem discuta despre asa ceva doar cand site-ul isi acopera in fiecare an cheltuielile, aducand si un mic profit.

Rentabilitatea unui site

Avem si noi in portofoliu site-uri care aduc venituri lunare mici, dar care ies sa zicem asa pe plus la sfarsit de an. Le pastram pentru ca sunt site-uri cu potential, pe care la un momendat speram sa le vindem la un pret bun, sa zicem asa – minim 5.000 de euro. Despre pretul de vanzare a unui site se tot discuta pe diferite platforme, pe forumuri sau pe retelele de socializare. Cei care cumpara incearca sa coboare pretul la nivelul veniturilor pe un an, daca nu si mai jos.

Sa luam ca exemplu site-ul ce produce azi 25.000 de euro incepand din 2013.  Pana la 1 octombrie 2016 a produs in jur de 100 de euro pe luna, asta ar fi insemnat sa-l vindem la 1200 de euro! Apoi a ajuns la un maxim de 942 de euro pe luna. Luand maximul ca referinta suma maxima ar fi fost 11.304 euro, desi in acel an a castigat si mai putin. Totusi, avand rabdare s-a ajuns la un venit de peste 25.000 de euro! Parca nu-ti vine sa vinzi la mai putin de jumatate din veniturile sale, nu-i asa?