Toti cei care vor sa-si faca un site si sa posteze reclamele AdSense fac anumite socoteli, dar nu tin cont de multe ori de faptul ca aceste castiguri in mediul online sunt relative si nu se poate aplica regula de trei simpla, adica daca ai un site cu 1000 de vizitatori unici, daca vei avea doua cu 2000 de vizitatori unici, veniturile se vor dubla. O pot confirma pe “pielea mea” sa zic asa, am un site care are 7.000 de vizitatori unici pe zi, majoritatea sunt din Romania, dar si din alte colturi ale lumii. Nu produce nici pe departe cat un site cu 100 de unici, pe nisa asigurari RCA!

Relativitatea castigurilor din AdSense – sau cum castig mai bine in mediul online

Sfatul meu: incercati sa diversificati cat mai mult plaja de site-uri, bloguri – apoi analizati rezultatele si mutati nisele maiputin profitabile pe subdomenii generaliste. Astfel nu pierdeti nici traficul, nici banii – chiar daca sunt putini, dar acoperiti mai multe nise, asa cum incercam sa facem pe site-ul Club Seo.

Un alt sfat: incercati sa castigati si din alte surse cu site-ul respectiv, noi de exemplu vindem reclama direct firmelor, adica postam bannere si facem articole de promovare a activitatii acestora. Castigul este de zeci de ori mai mare, un astfel de banner bazat pe trafic si nuamr de afisari poate aduce 10 euro pe luna minim. Coroborat cu o pagina sau grup pe FaceBook, puteti castiga si din Social Media Marketing, deci in loc de 10 euro pe luna din Adsense, ajungeti la 50 de euro cumuland mai multe canale de venituri. Parca suna mai bine, iar in cazul acesta cgiar puteti folosi regula de trei simpla, caci 10 site-uri pe 10 nise diferite pot vinde reclama de 10 ori mai multa!

Google Romania