Daca ai dat de ecranul asta albastru la PC-ul tau [ laptop ], este clar – ai intrat inntr-o bucla infinita pe care Windows nu mai stie sa o rezolve – chiar daca ai sa reusesti sa gasesti un punct de Recovery care sa mearga, o sa ai probleme cat de curand, cand Windows-ul isi face iar UpDate. Am patit deja asta pe doua computere diferite, unul cu Windows 10 si altul cu Windows 8.1, deci este clar ca e o problema a lor, raportata de mii de utilizatori si pe care Microsoft a promis sa o rezolve inca din 2016. Primul pas, intrati in Safe Mode si de acolo incepeti recuperarea calculatorului.

Probleme dupa UPdate la Windows 10 si 8.1 – bucla infinita [ boot loop ]

Cum scap de bucla infinita la pornire Windows 10? Eu am mers pe varianta drastica, am reinstalat Windows de la zero, evident am avut doua partictii pe HDD, una cu windows si una cu ce aveam eu salvat, lucrat. In plus am salvate parole si restul in Google Chrome, deci la repornire am fost ca si cum nimic nu s-a intamplat! Daca aveti preinstalat Windows-ul si nu aveti DVD sau Flash USB, atunci va trebui sa reinstalati de pe discul de Recovery.

Sacanati pentru verifiarea erorilor cu programul scannow, asa cum se vede in poza de mai jos. Se pare ca problemele apar fie de la drivere incompatibile cu ultimul UPdate fie de la software gen Skype, etc. Oricum fara un raspuns oficial de la Microsoft, totul ramane la parerile specialistilor din afara sistemului!

Parerea mea: daca ati recuperat PC-ul opriti Windows UPdate de pe automatic, macar trei sau patru luni, ca sa nu va treziti ca peste catevca zile/saptamani o patiti iar. Varianta optima este system Recovery la o data recenta si stop update Windows!

Probleme după UPdate la Windows 10

Probleme după UPdate la Windows 10 si 8.1 – bucla infinita [ boot loop ]