Termosemineul este de fapt o minicentrala pe lemn sau peleti – am inteles ca ultima varianta este cea economica si practica, avand in vedere ca are o autonomie de 30 de ore. Am facut un calcul simplu de pret maxim la 24 de ore de fuctionare pe zi, desi daca nu este frig afara de capra pietrele putem sa alimentam doar 8 ore pe zi – sau din 8 in opt ore deci 16 ore pe zi. Consumul de peleti la un termosemineu este de maxim 1,7 kg peleti pe ora, rezervorul avand de obicei 48 de kilograme, deci o autonomie de 30 de ore! Nu te mai scoli in miez de noapte sa aprinzi focul, nu-i asa?

Pretul unui sistem de incalzire complet cu teromosemineu la Arad

Ai sa ma intrebi de ce termosemineu si de ce tocmai la Arad, nu-i asa? Pentru ca am renuntat la centrala pe gazi si am sa-mi pun un termosemineu, am inteles ca nu ma costa mai mult de 8.000 de Lei kit-ul complet, la 30 KW – suficient pentru o casa de 100 m². Daca ar fi gerul de nesuportat ai plati maxim 130 de euro pe luna pentru incalzirea cu peleti, intr-o luna obisnuita de iarna cam 350 de lei si in lunile unde arde focul doar 8 ore pe zi costul ar fi de numai 230 de lei. Nu pare scump n-ui asa? Te aprovizionezi cu 7 tone de peleti si cat de grea sa fie iarna si tot nu mai ai probleme! Ramene si pe iarna viitoare, iar cum se vinde la saci de 15 kg, faci usor socoteala.

O tona de peleti insemana cam 67 de pungi cu peleti, deci ai nevoie de ceva spatiu de depozitare, dar daca pretul nu se prea modifica, poti lua si de la market cativa saci ca ca treci saptamana cu bine! La opt ore ai avea nevoie de un sac de peleti, deci sacul si ziua pentru lunile cu temepraturi normale si 2 saci pentru restul, cam asta e necesarul de peleti pentru un semineu de tip centrala [ termosemineu ]! Cel din imagine arata super ok, nu mai ai nevoie de constructie la semineu si se poate pune oriunde in casa. Atentie, trebuie tiraj fortat nu cos de fum normal, altfel va umpleti casa de fum!

Termosemineu Arad

Pretul unui sistem de incalzire complet cu teromosemineu la Arad