Incepe nebunia, preschimbarea actelor de inregistrare la Registrul Comertului din 7 iunie 2017 pentru a primi un cod unic in Uniunea Europeana, deci iar alergatura si stat la cozi, pentru ca la noi asa se fac toate. Am schimbat pasaportul de curand, am pierdut o zi intreaga la coada, noroc ca eram cu sotia, unul sta la coada sa ia bon, altul sa plateasca taxele, apoi teoretic reusesc maxim 100 de persoane sa-si faca actele, daca nu apuci, vii maine la alte cozi!

Preschimbarea actelor de inregistrare la Registrul Comertului din 7 iunie 2017

Romania se va alinia la alta directiva europeana, numar unic de inregistrare a firmelor cu cod european, deci va trebui ca de pe 7 iunie 2017, dupa sarbatorile prelungite sa alergam la cozi sa ne preschimbam Certificatele de inmatriculare, cei ci SRL, SA si PFA. Nu scapan de CUI si numarul de ordine, acel J din vechiul certificat, primim inca un cod, cel european. Vai de noi ce de numere o sa avem, dar probabil va fi un pas inainte in integrarea firmelor romanesti pe continentul european.

EUID este noul cod ce se va atasa la cele doua deja existente, firmele noi inregistrate vor primi automat acest cod, iar cele vechi vor merge sa-si preschimbe certificatele, evident ca nu gratis, caci ce mai este gratis azi in Romania? |Din datele furnizate de ONRC nu est eclar daca exista obligativitate si care sunt termele limita petru preschimbarea certificatelor de inmatriculare a firmelor, dar probabil ca peste sase luni vor apare si normele si ne vim lamuri. Pana acum se stie doar ca pana in ianuarie 2019 PFA-urile care au mai mult de cinci coduri CAEN trebuie sa meraga sa-si schimbe oricum actele de la Registru Comertului.

Înregistrare la Registrul Comerțului

Preschimbarea actelor de înregistrare la Registrul Comerțului din 7 iunie 2017