Astia de la 2performant , paiadigitala sau profitshare zic ca DA, poti face afiliere pe persoana fizica, iar ei iti platesc impozitele la stat! Dar Luiza Daneliuc zice ca nu merge, deci cum sta treaba? Lucrezi sau nu pe baza de Conventie civila? Are activitatea de afilere caracter de continuitate? Daca nu castigi bani luna de luna, eu zic ca nu e continuu, dar doamna Luiza zice ca nu e asa si ca depinzi de inspectorul fiscal. Dar de ce legea nu specifica clar ca e asa sau nu e asa, ca doar nu s-a infiintat afilierea ieri, e ceva ce exista de mult – ati auzit de Amazon?

Poti face afiliere pe persoana fizica? Trebuie sa iti faci PFA sau SRL?

Ca ar trebui sa se faca un contract de munca sunt de acord, dar cum banii sunt castigati in mod aleator, cred ca un afiliat marunt, ce castiga sub 50% din minimul garantat de stat, ar trebui lasat in pace. Il lasa sau nu statul ( ANAF-ul ) in pace, e o alta discutie. Nu mai zic ca in cazul celor ce castiga bani din publicitate – AdSense, sau ce o mai fi legat de PPC si PPA, la ei e clar ca intra banii zilnic, ca nu se strang 70 de euro pe luna ca sa incasezi e alta discutie.

Cam aiurea cu afilierea asta in Romania, pe de o parte cei de la platforme zic ca e ok, poti sa lucrezi pe persoana fizica, consilierii fiscali zic ca e cu dus si intors, iar ANAF-ul nu da o norma ceva, ca sa stii cum e legal sa faci, ca sunt mii de afiliati, nu zeci. Acum ca nu stii cand sa te faci PFA, cand ai inceput sa incasezi a doua oara banii, sau cand inca nu ai incasat niciun ban? Nu mai stiu ce sa zic? E greu cu afacerile si cu banii in tarisoara asta, ma astept sa fie si mai rau pentru cei cu venituri mici si foarte mici!

Afiliere

Poti face afiliere pe persoana fizica? Trebuie sa iti faci PFA sau SRL?