Cativa romani din Germania mi-au zis sa scriu si sa explic ce e cu jocul asta nou, Pokemon GO. Sincer sa fiu nu am reusit sa ma joc decat Olympus Rising – macar acolo ceva se misca si pare a fi interesant, desi e la fel de plictisitor ca oricare alt joc pentru smartphone – ma refer aici la ce am vazut eu la categoria strategie. Nici macar nu stiu cum se misca pe un telefon mobil care costa pana in 200 de euro, cu 1 sau 2 GB de RAM si cu 16 GB maxim de memorie, dar nu e treaba mea.

Pokemon GO sau nebunie pe un smartphone in 2016

Caut si eu de mult un joc pentru smartphone, unul care sa nu ma faca sa am senzatia ca pierd vremea, cum spuneam am reusit sa joc de cateva ori Olympus Rising, pe restul exact in ziua in care le-am instalat le-am si sters de pe telefon. Prin urmare am mereu la dispozitie cel putin 18 GB liberi, pentru ca nu am mai nimic instalat, doar aplicatii gen Google Maps, Office – aici chiar nu stiu la ce-mi foloseste de exemplu excelul, doar sa vad fisierele, ca in rest nu prea ma vad facand calcul tabelar pe telefon.

Dac ama intrebi cui ii ajuta acele atacuri ale pokemon-ului tau nu stiu, trebuie sa ai ceva la cap sa toto dai cu degetul in ecran, dar uite ca mii dar ce zi c eu mii, sute de mii de Adroizi si iPhone-isti dau de zor din deget luptand sa captureze pokemoni. Pe bune mai oameni buni, nu va deranjeaza ca incarcati de doua ori pe zi telefonul, eu o fac la doua zile si deja simt ca-mi lipseste al meu Nokia vechi, incarcat la o saptamana si cu cel putin trei zile de convorbire!

Romanii din Germania