Stan Herd creaza picturile sale nu cu peria pe panza. El isi ara picturile. Si o face de peste 30 de ani. Pictura lui Van Gogh ‘Maslini cu cer galben si soare” Van Gogh poate fi vazuta din zbor pe unul dintre domeniile din Minneapolis. Artist liber, Stan Herd sa nascut in Kansas, fiul unui fermier, a facut studii de pictura i, in timpul studiului, a dobandit o pasiune – a picta panze mari, monumentale. Ia venit ideea – de a inlocui panza cu un teren la ferma, si “lucreaza” picturile sale nu cu peria, ci, literalmente, cu un tractor (sau alta tehnica agricola). Timp de patru ani, el a dezvoltat si perfectionat tehnica agropicturii.

Picturi de o jumatate de hectar – incredibil dar adevarate

Iar acum el este un artist recunoscut in acest domeniu (suna foarte ciudat). Activitatea sa incepe cu un desenator: se urca in balonul cu aer si studiaza pictura,face o schita, stabilește contururile viitoarei lucrari cu caramizi, apoi incepe sa sape, sa are cu plugul, schimba culoarea solului, adauga alte culori, seamana sau taie din plante. Pictura lui Van Gogh ‘Maslini cu cer galben si soare” Van Gogh poate fi vazuta din zbor pe unul dintre domeniile din Minneapolis, creata pe o suprafata de 0,5 hectare. Cu toate acestea, in cazul in care vrei sa te uiti la ea, este necesar sa te grabesti – o imagine nu traieste mult timp, pentru ca consta in întregime din plante. Este lucrarealui peisajist Stan Herd, el a creat 100 de lucrari, care pot fi vazute la Institutul de Arte Minneapolis (imaginea originala).

Operele originale le puteti vedea in apropiere de aeroportul Minneapolis – St. Paul. Zona sa are 1,2 acri (aproximativ 0,49 de hectare). Este demn de remarcat faptul ca aceasta lucrare nu este lucrarea cea mai extinsa. Hard a creat in anul 1970 un portret pe 160 de acri (65 hecrtare) a liderului unui trib indian Kiowa Satanty la care a luat 4 ani. Deoarece Hurd, care este acum de 64 de ani, a creat zeci de lucrari si in multe tari, in Australia si Cuba. Pentru “Olive Tree” Hurd a inceput sa planteze plantele in primavara, alegand cu atentie de speciile concepute pentru a crea efectul. A fost nevoie de schimbat solul pentru a indica contururile, a cosi iarba la inaltimea dorita si sapa brazde pentru a crea umbre si imagini de imbre, cum ar fi trunchiuri de copaci. Celebrul cer galben a fost recreat cu ajutorul unui camp de ovăz, trunchiat prin cercuri concentrice. Desigur, dupa un timp imaginea dispare. Pentru a vedea lucrarea in toata splendoarea este bine de vazut din partea stanga.

Picturi Stan Herd

Picturi Stan Herd – click sa vezi albumul complet!