Peter Damian Hurley este un irlandez care a decis sa ramana definitiv in Romania, iar daca va intrebati ce cauta aici si cum a ajuns sa iubeasca tara noastra, satul romanesc si traditiile, ca explic eu indata. Peter Hurley nu este un irlandez oarecare, a fost Vice Consul onorific la Ambasada Irlandei din Romania. Doar ca in 1994 s-a indragostit iremediabil de Romania si nu a mai plecat de aici! Dupa ce am vazut filmul facut de el, dupa ce am aflat ca facut 650 de kilometri pe jos, de la Sapanta la Bucuresti, am inteles ca el vrea sa promoveze satul traditional romanesc, iar eu trebuie sa-l promovez pe Peter Hurley.

Peter Damian Hurley – irlandezul din Romania care a facut 650 de kilometri pe jos

Nu sunt sigur 100% ca am descoperit profilul real al lui Peter Damian Hurley pe FaceBook, pentru ca este imposibil in viziunea mea ca acest om minunat sa aiba doar 2.967 de prieteni! M auit la canalul sau pe YouTube si vad ca are cateva vizualizari, deci ce inseamna asta? Azi i-am cerut prietenia, sper ca o voi primi, apoi o sa fac exact ce a facut el, voi verifica daca ospitalitatea romanului prin adoptie este ca cea din filmul sau, adica o sa-i cer sa ma gazduiasca si sa ma hraneasca o zi cat voi sta in Bucuresti, pe 30 octombrie, cand ma voi opera.

Peter Hurley a pus un ramasag cu el insusi, ca va pleca pe jos din Sapanta pana la Muzeul satului din Bucuresti, fara sa cheltuie un leu pe cazare si mancare. Culmea este ca nici filmul documentar Discover Romania with Peter Hurley nu a depasit pana azi 5100 de vizualizari! Mai pe scurt, cred ca se lupta cu morile de vant, mai interesati de tara noastra sunt strainii, noi ne vedem zi de zi de viata obisnuita si goana dupa bani. Ramane de vazut daca voi castiga si eu prinsoarea facuta cu mine insumi, desi sincer – cred ca e un vis! Voi reveni cu amanunte, si sper sa reusesc sa-l promovez mai bine decat a facut-o chiar el si Agerpress!

Peter Damian Hurley

Peter Damian Hurley – irlandezul din Romania care a facut 650 de kilometri pe jos