O gramada de mamici plecate in Uniunea Europeana se gandesc sa ia o bona din Romania – sau o româncă stabilita in tara respectiva, pana aici toate bune si frumoase. Am sa discut cu voi o problema de moralitate mai mult, decat de salarizare. Luam cazul a doi copii mici, pana in sapte ani – desi nu e chiar asa de important numarul copiilor si varsta, dar cazul prezentat este real si vreau sa-l supun dezbaterii celor peste doua mii de membri din grup. Se ofera 400 – 500 de euro plus masa si casa. Nimic despre medicina, somaj, impozite si eventual program de opt ore sau concediu.

Pentru mamici, bone sau menajere – Atentie la ce oferiti si ce cereti in schimb!

Cand aud de mai mult de un copil avut in grija deja ma gandesc la ai mei, cum scapam unul din priviri, cum facea o boacana. Erau ai mei, deci imi dadeam tot interesul. Adica eram cu ochii pe ei 24 din 24, 7 din 7! Cat as cere pentru asa ceva? Probabil cateva mii de euro pe luna, peste doua cu siguranta! Ce se ofera azi? Sume ridicol de mici, plus casa si masa. Nimeni nu vorbeste de intimitatea bonei, de nevoia de a face ce vrea, cum vrea si cand vrea – in timpul ei liber, adica dupa maxim 8 sau hai sa zicem 9 ore de munca cu cei mici. Adica se ofera 200 – 250 de euro pentru copil, ma intreb ce pretentii are mama sau tatal pentru suma asta.

Sa-l inveti ceva pe copil, sa-l motivezi psihologic si sa-l pregatesti pentru viata sau sa stai pe FaceBook si sa-ti cauti un job mai bun? Omeneste vorbind, copiliul tau este viata ta, lumina ochilor tai, atat valoreaza el? 250 de euro plus un blid de mancare si un pat? Vreau sa aud o mamica combatandu-ma, nu parerea bonelor, car estiu sigur ca-s de partea mea ( iar eu sunt parinte nu angajat ca bona sau menajera! ).

Bona strainatate

Pentru mamici, bone sau menajere – Atentie la ce oferiti si ce cereti in schimb!