Care sa fie oare legatura dintre Google si FaceBook? Poate traficul, platit de unul si generat de altul. Asa ajungem la paginile diasporei romanesti care au ales sa lucreze cu noi, portalul Club SEO. Evident ca primul este intitulat chiar asa : diaspora si are in acest moment 1.466 fani ( nu mai spunem reali, pentru ca in general discutam de pagini pe care publicul le-a descoperit singur ), urmeaza fara a tine cont de o ierrarhie, cel dedicat romanilor din Irlanda cu doar 286 de fani.

Pagini de FaceBook ale diasporei romanesti

Un paradox apare in cazul romanilor din UK, desi site-ul sta mai slab decat al celor din Irlanda, pagina are 808 fani. O alta distributie interesanta este pentru diaspora romaneasca din Germania si Austria. Daca ne uitam la pagina Romanii din Düsseldorf, cu doar 207 fani nu se intrevad sperante prea mari, in schimb pagina principala, are 1.460. Satelitii dedicati locurilor de munca si anunturilor gratuite mai adauga in total 1.511 + 394 = 1905 fani, deci in total ar iesi pentru Germania 3.572 fani.

Pana acum ne ies putin peste 6.000 de fani pe cateva pagini in crestere. Ar mai fi sa zicem 11 grupuri legate de orase din Germania, cu un total de 50.000 de membri (iarasi reali, nu are nimeni interesul sa adauge persoane care nu au legatura cumva cu subiectul discutiilor). Cred ca mai am ceva pagini si grupuri de adaugat, insa nu cred ca acum este locul si momentul sa le adaug.

Am sa fac in curand o lista si o sa o adaug, pentru a avea o privire de ansamblu asupra oportunitatilor de publicitate in Social Media, urmand sa ne concentram in viitor si pe Google +.

Google-SEO