Atunci cand vrem sa vedem daca site-ul nostru este bine cotat de motoarele de cautare este bine sa verificam si parametrii oferiti de Moz.Com, desi multi spun ca nu sunt cine stie ce, dar daca vrei sa-ti verifici propriile site-uri, eu zic ca iti ofera un barometru bun. Pentru ca tu stii clar daca ai facut ceva ce dauneaza din punct dce vedere SEO sau nu, iar daca nu sunt luate in calcul toate variabilele, asta nu inseamna ca nu te poti orienta si trage anumite concluzii.

Page Authority si Domain Authority de la Moz in evaluarea performantei unui site

Evaluarea unui site ia in calcul mai multe variabile, printre care si PA si DA ( Page Authority si Domain Authority ) oferite de Moz, care te poate ajuta sa vezi cum evolueaza site-ul tau de la o actualizare la alta. Evident ca aici este vorba de link-uri catre site-ul tau, atat interne cat si externe, deci un dezavantaj ar fi ca e vorba de numar si nu de calitatea lor. Dar este totusi un etalon de luat in calcul.

Eu va sugerez sa verificati si alti paramentri, cum ar fi Citation Flow si Trust Flow, numarul de keywords din WMT ( WebMaster Tool ) de la google, etc. Iar in curand o sa vorbim si despre alti paramentri ce pot fi luati in calcul, cum ar fi cei oferiti de Alexa sau SeoMastering.com – eu unul ma orinentez in functie de toti acestia si de PR ( Page Rank ) daca domeniul este mai vechi. In rest conteaza traficul, cel mai important fiind cel organic, dar nici cel din distribuirile pe site-urile de socializare nu este deloc de neglijat.

 

Domain Authority