Daca la noi romanii avem doar personajul bun de Craciun, se pare ca nu la fel stau treburile si la austrieci, aici Mos Craciun are un frate mai rau, pe numele sau  Krampus sau Moșul cel rău. De aici pleaca si obiceiul mai putin obisnuit de a ciomagi lumea pe strada, obicei care sub o oarecare forma se gaseste si in anumite sate din Romania, poate va amintiti ca deja primarii au interzis astfel de practici din cauza ranilor provocare. Dar sa trecem la alta tara si la alt obicei de sarbatori, de data asta din Norvegia, unde spiritele rele cauta sa fure maturile gospodarilor.

Obiceiuri ciudate de Craciun despre care nu ai auzit pana acum

Dac ala romani fetele isi afla ursitul de sanziene, iata ca la cehi ele o fac de Craciun. Obiceiul seamana cu cel de la nunta, cand se arunca peste umar buchetul miresei, doar c ain Cehia fetele nemaritate arunca un pantof. Daca varful este spre usa, va ramane nemaritata si in anul ce vine. La englezi este mai simplu, daca vrei sa ti se indeplineasca dorintele mesteci in budinca – evident la cea pe care o prepari tu de sarbatori, iar dorintele iti vor fi indeplinite.

Daca ati crezut ca le-ati auzit pe toate, ei bine in Germania in pomul de Craciun se ascunde un castravete murat.  Evident ca cel care va gasi castravetele va primi un cadou in plus de sarbatori. Acest joc am putea sa-l facem si noi, ar mai destinde putin atmosfera din familie. In tarile baltice, mai exact in Estonia se merge la sauna, ceea ce evident aduce pe langa distractie si ceva bani proprietarilor, mai ales ca traditia este sa se mearga cu toata familia.

Obiceiuri de Craciun

Obiceiuri ciudate de Craciun despre care nu ai auzit pana acum