Viata in Romania nu este deloc usoara, mai ales cand ajungi sa ai legaturi cu sistemul medical din tara noastra. Cand vorbim despre sistemul medical din Romania speram ca cel putin in cel privat lucrurile stau altfel, doar ca atunci cand ajungi sa te lovesti de el, descoperi ca singura deosebire sunt de fapt preturile. Asa stau lucrurile la Medlife Genesys din Aard, unde ieri am avut cea mai neplacuta experienta din ultimii 25 de ani. In plus experienta m-a costat 290 de lei, teoretic pentru a fi consultat si atat.

O experienta neplacuta la Medlife Genesys Arad – despre sistemul medical privat

Ca sa pricepeti despre ce este vorba, sa o luam cu inceputul. Fata mea avea probleme ce am crezut ca tin de competenta unui psiholog si o problema chirurgicala. Fiind sambata am gasit adresa centrului Medlife Genesys din Aard, singurul care avea program in acel moment. Auzisem despre acest centru din spusele prietenilor din alte tari, asa ca m-am gandit ca serviciile Medlife din Romania se ridica la aceleasi standarde. Minune, la noi nu e chiar asa. Sambata ne-am facut programare pentru marti, desi evident credeam ca problema chirurgicala este o urgenta. Dar cum ei se lauda ca sunt o Hyperclinica, trei zile nu este ceva care sa te puna pe ganduri.

Am descoperit cu stupoare ca desi aveam programare la ora 10, ne suna cineva la ora 9 si ne spune ca uite asa, minune – are o inmormantare in familie si ar fi bine sa ne grabim. Cat este de la Battonya pana in Arad, o nimica toata la ora de varf. Ajungem cu greu la 9:30 la Spitalul MedLife Genesys Arad si avem prima surpriza, desi noi doream o sedinta cu un psiholog, am intrat pe mana unui psihiatru – o domnisoara cam tafnoasa care nu te asculta ci traieste cu impresia ca pe banii tai – 70 de lei o consultatie de 20 de minute, care ne trimite la psiholog. Alta programare, alti bani, doar ca si aici nu esti tratat cu respect, nu esti servit cu ceea ce vei tu ci cu un set de chestionare, care sa-i confirme psihiatrului, tratamentul prescris. Adica am venit si am platit doua consultatii, niciuna legata de ceea ce-mi doream eu.

Daca prima parte are o oarecare logica, desi evident ca tu ca pacient platitor esti cel care ceri, iar ei te ajuta, partea a doua, legata de extirparea a ceea ce noi credeam ca este un chist, a decurs si mai ciudat. Esti programat la dermatologie, desi tu ceri servicii chirurgicale. Platesti 90 de lei si esti trimis la chirurgie, unde un chirurg in varsta si experimentat ne explica ca nu avem nimic, dar mai achitam 60 de lei. Total o zi pierduta, doua drumuri din Ungaria la Arad la spitalul Medlife Genesys din Aard, 290 de lei platiti pe un bon din care nu intelegi nimic, o alta programare pentru vineri la psihiatrie, alti bani, alta distractie.

Iau legatura in pauza dintre consultatii ( tineti minte ca ne-am programat sambata, pentru miercuri la ora 10, am terminat la ora 17:30 ) cu reprezentanta compartimentului de relatii cu publicul, ii spun ca parca nu e chiar normal sa platesc doua consultatii pe aceiasi tema, cand de fapt primul medic trebuia sa descopere ca nu ai nicio problema, se uita in ochii mei ca acel animalut gingas la poarta noua, imi zice ca o sa le comunice sefilor, si asta e tot. De ce am ales o clinica privata in locul unei a de stat? De prost! Vorba proverbului, cine o mai face ca mine, ca mine sa pateasca! O zi pierduta, doua drumuri de cate 120 de kilometri, 290 de lei aruncati pe geam in vant, rezultate zero ( barat )!

UpDate: a treia vizita la psiholog a decurs normal, daca vom primi un drept la replica la rubrica Contact il vom publica fara a modifica ceva din textul primit.

Medlife Genesys Arad

O experienta neplacuta la Medlife Genesys Arad – despre sistemul medical privat