De mult nu am mai scris la rubrica SEO pe site-ul ClubSeo, asa ca am zis ca este timpul sa vedem de ce a scazut traficul pe multe dintre site-uri incepand cu 13 martie. Desi la noi la site-urile cu trafic de peste 1000 de unici pe zi nu s-a simtit mare lucru pe 13 martie, azi am observat ca cel putin un site a scazut ca trafic la jumtate, adica de la 3000 de unici pe zi a ajuns la 1500, nu mai zic de venituri care au scazut si ele semnificativ. Am insa cateva dubii, avand in vedere ca am incercat o “smecherie”, adica sa urc si alte site-uri pe aceleasi cuvinte cheie si chiar am reusit.

Noul UpDate Google din martie 2019

Am analizat si alte site-uri pe care le-am gasit pe T5 sau Trafic.ro, la unele am vazut scaderi masive, dar nu sunt convins ca se datoreaza neaparat noului UpDate de la Google. La noi este aproape evident ca am pierdut mult pentru ca nu am mai facut SEO de multa vreme pentru site-urile respective. De ce? Pai mergea excelent, de ce sa muncesti daca nu e cazul – acum se vede ca era cazul, dar in mediul online, daca nu esti mereu pe faza, pierzi.

Recunoasc ca luna martie a fost pentru mine un fel de dezastru, nu m-am ocupat de nimic pana pe 15 martie, fiind racit cobza. Acum se vad rezultatele, o scadere cu 25% fata de luna precedenta. Ce concluzii trag? Pai daca ma uit ca FaceBook nu merge cum trebuie iar Google da rateuri – am sters email-urile din GMail si imi arata ca am spatiul full, cred ca se lucreaza si astea sunt erori care in mare parte se vor rezolva [ sau NU! ]. Ce trebuie sa fac in continuare? Pai sa incep sa mai scriu articole fresh, sa fac SEO si sa analizez mai atent evolutia site-urilor, daca nu vreau sa ma trezesc ca ajung sa am venituri injumatatite!

UpDate Google 2019

Noul UpDate Google din martie 2019