Mamicile care au nascut mai mult de trei copii pana la 1 octombrie 1990 vor putea iesi la pensie mai devreme, iata ce surpriza pregatesc guvernantii pentru a ne pacali inainte de alegeri. Tot ei ne explica ca sunt prea multi pensionari si prea putini contributori la sistem. Nu mai intelegi nimic, dar astra e alta treaba. In acest moment noua lege a pensiilor se afla in Parlament pentru dezbateri. Daca va fi ea sa nu aprobata vom vedea in zilele ce vor urma.

Noua lege a pensiilor – avantaje pentru mamici

Stateam zilele trecute si faceam un calcul legat de speranta de viata in Romania, pensii si impozitele luate de guvernanti. Am ajuns la o concluzie tragica, peste 50% din cei ce cotizeaza la pensii nu-si primesc nici macar banii pe care i-au platit inapoi. Va ziceam de speranta de viata, care nu pot nega a crescut de la 69 de ani in 1990 la 74 de ani in 2015. Nu e putin sa adaugi in ca cinci ani la speranta de viata, dar asta inseamna ca de fapt ai primi pensie timp de noua ani.

Un calcul simplu arata ca daca ai ajunge la varsta de 74 de ani si ai primi o pensie de 1000 de lei timp de noua ani, asta inseamna ca statul iti da inapoi din banii tai 108.000 de lei, iar daca ai cotizat timp de 35 de ani, desi daca te angajezi la 25 si pana la 65 ai munci sa zicem 40, suma lunara achitata la pensie ar depasi suma primita inapoi. Este evident ca asa este, pentru ca altfel nu ar supravietui sistemul, care include si alte cheltuieli in afara pensiilor.

Noua lege a pensiilor

Noua lege a pensiilor – avantaje pentru mamici