Multi dintre cei care vand sau cumpara domenii se orienteaza dupa statisticile celor de la moonsy.com, desi o alta parte dintre cei care se ocupa de  SEO spun ca nu este un criteriu de incredere. Motivul? Nu sunt luati in calcul toti parametrii. Eu unul cred ca e ok, sa te orientezi si dupa PA ( Page Authority ) si DA ( Domain Authority ), poti sa compari cu ce spun cei de la Moz, iar pentru mai multe date poti verifica si cu alte tool-uri, dar evident nu ai cum sa ai o certitudine nicioadata.

Ne ajuta PA si DA de la moonsy.com sa evaluam site-ul sau pierderdem timpul?

Fara a comenta prea mult datele legate de PA si PD am sa incerc sa dau aici cateva domenii care au PA mai mare de 27. Un site pe care ma bazez mereu este e4Ro.com, cu PA = 32. Ar mai fi un domeniu cu vechime de peste trei ani, e-4Com.Info – tin la el mai ales pentru ca acolo a fost candva primul meu site de stiri, InfoMedia, dar am si un alt site cu PA 27 legat de turism.. Un site mai nou este kLumea.Info – un proiect de suflet la care lucrez cand am timp si care are PA 28.

Asa ca daca ma uit la site-uri si la performante, observ ca cele cu PA si PD mai mare merg mai bine atunci cand fac promovarea, prin urmare nu stiu daca au sau nu dreptate cei care se indoiesc de utilitatea acestui metric, dar mie imi prinde bine. Data viitoare am sa discut despre blogurile gazduite pe Ablog.Ro – am cred ca inca 400 din 800 cate au fost initial!

Vânzări domenii

Ne ajuta PA si PD de la moonsy.com sa evaluam site-ul sau pierderdem timpul?