Pe 30 octombrie 2016 moldovenii isi vor alege presedintele pentru urmatorii patru ani. De ce vredem noi ca Moldova este fara viitor? Simplu, pentru ca oricine ar iesi castigator, va fi ori foarte rau, ori extraordinar de rau pentru moldoveni si in functie de canditatul ales, de romanii din Republica Moldova. Cine are sanse la presedentie? In primul rand Dodon, pentru ca pe dreapta – care nici macar nu prea exista de fapt, este batalie mare, asa ca teoretic la final va fi seful PSRM si unul din cei doi contracandidati, Lupu sau Nastase. Oricare din cei trei va fi ales, bine nu va fi. De ce? Pentru ca alegem intre Rusia, Plahotniuc si Topi.

Moldova fara viitor incepand cu 30 octombrie 2016, intre Rusia, Plahotniuc si Topa

Asa cum ziceam la inceput, din perspectiva mea nu prea vad cum va iesi Moldova din groapa catre care se indreapta. Moldovenii au de ales intre orientarea catre Rusia, prin alegerea lui Dodon in functia de presedinte – varianta cea mai plauzibila, sau intre candidatii celor doua grupari oligarhice: Plahotniuc prin Marian Lupu sau clanul Topa prin Andrei Nastase. Marele pierzator in cursa electorala este Maia Sandu, care nu are cum sa ajunga pe lista comuna, pentru ca fratii Nastase nu permit asa ceva, sa ocupe ei locul doi! Deci oricine va castiga, moldovenii vor pierde!

Intre Plahotniuc si Topa, pe cine alegi? Indiferent ca va iesi Lupu sau Nastase, bine nu are cum sa ne fie. Varianta Marial Lupu este de fapt perpetuarea a ceea ce avem acum, varianta Nastase este de fapt alianta dintre Topa si Dodon, Shor si Usatii. Adica din rau in mai rau. Evident cea mai dezavantajoasa alagere este cea a lui Igor Dodon, dar din pacate este cea care are cele mai mari sanse de izbanda. Deci in turul doi va fi lupta dintre Lupu sau Nastase si Dodon. Dubii nu sunt!

Alegeri 2016

Moldova fara viitor incepand cu 30 octombrie 2016, intre Rusia, Plahotniuc si Topa