Iata ca AdSense vine cu noi modificsari in ceea ce priveste afisarea de reclame pe site-uri, mai exact vor fi publicate doar anunturi automate, indiferent ce ai setat tu pana acum. Sau cel putin asa am inteles eu din ceea ce au publicat ei pana acum. Trecerea la unitatile vechi de anunturi se va face automat catre noile formate. Ideea este sa aveti setate aceste tipuri de anunturi macar pe o pagina de pe site! Termenul limita pana cand va puteti face singuri setarile pentru anunturile AdSnese este 27 octombrie, asadar mai e putin timp pentru cei ce vor sa faca ajustari si sa le testeze.

Noi modificari de la AdSense in octombrie 2019

Teoretic noile tipuri de annturi ar trebui sa aduca venituri mai mari – sau o experienta mai placuta pentru vizitatori. Asadar stati cu ochii pe venituri, daca vedeti ca incep sa scada, e momentul sa va uitati si sa setati in asa fel incat sa creasca sansa ca anunturile sa fie percepute corect de catre vizitatorii site-ului. Eu deja incep sa fac teste, sa vad ce si mai ales unde sa plasez anunturi pentru a nu induce in eroare cititorii, dar sa am si sanse reale de a fi accesate.

Trecerea la anunturi automate se face prin copierea unui cod in sectiunea Head a paginilor – la WordPress se face o singura modificare si gata! Pagina este Header.php, gasiti detalii de implementare aici. Nu e deloc complicat si sper sa aduca si beneficii pentru bloggeri. Eu parca le-am activat la majoritatea site-urilor, dar e bine sa verificati si voi din timp [ pana pe 27 octombrie 2019! ].

AdSense

Noi modificări de la AdSense in octombrie 2019