Ambasadorul Americii la Chisinau, micul dar inventivul James D. Pettit s-a gandit sa le dea o mana de ajutor moldovenilor, cu ocazia aniversarii independentei si a celei mai dragi sarbatori nationale, Limba noastra cea romana! Sa le zica ca Basarabia nu e Romania, la fel cum nici Texasul, Alasca nu sunt americane. Doar ca la ei merge unirea cu japca sau pe bani, la noi nu ar fi “rentabil”, zice maria sa micul Pettit. Sunt sigur ca si-a adaugat acel “t“, ca sa fie mai mult decat Petit in franceza!

Micul ambasador Pettit la Chisinau o da din bara in bara, sau din lac in puț(ă)

Fara sa-i cerem noi parerea, ambasadorul James D. Pettit a decis sa ne invete el istorie. Asa ca ne sfatuieste sa nu mai visam la unire, sa fie Basarabia independenta – adica a nimanui, ca asa vrea el. Dar l-am rugat noi sa ne spuna, sau mai bine isi vedea de teritoriile ocupate de americani in ultimii 300 de ani? Prieteni, prieteni – dar daca tot branza e pe bani, sa nu-l luam noi la bani marunti, daca nu-si vede de lungul masului ( cam mic de altfel, ca si mintea ).

Pro rusii jubileaza, unionistii turbeaza si restul lumii se distreaza, cui sa-i pese de o declaratie care nu se vrea decat expresia dorintelor americane? Adica o fi vorbit el cu neuronul dintre chelie si scafarlie, dar e clar ca asta e si politica de la Washington – Basarabia e inca pe mainile Rusiei, ca sa nu-l supere pe Adolf, pardon – Putin!

Mai visati la ceva? Conteaza ca Romania e aliatul NATO cel mai ascultator? NU! Mai important e sa fii la “pace” cu Putin, restul sunt jocuri de culise, evident! Doar ca daca intr-o zi ne decidem sa ne unim, o putem face si fara sa le mai cerem lor acordul, pur si simplu, o facem!

Ambasadorul Pettit

Micul ambasador Pettit la Chisinau o da din bara in bara, sau din lac in puț(ă)