Maghiarul Keresszegi Laszlo Eduard pe FaceBook a reusuit sa adune ceva lume pe grupul intitulat Ardealul versus restul lumii. Discuții incomode dar libere. Libere adica isi poate permite sa ii ia in ras pe romani, ceea ce se vede ca este pentru multi maghiari munca de capatai. Cel putin dupa nume pare a fi un condamnat penal, un tata ce si-a abandonat copilul, care viseaza la un Ardeal rupt de tara, unit poate cu Ungaria. Din fericire nu se va intampla asa ceva niciodata!

Condamnatul penal Keresszegi Laszlo Eduard pe FaceBook si antiromanii

Am intrat intr-o zi sa vad ce fac si ce discuta acolo niste “ardeleni” intr-un grup condus de un maghiar. Am descoperit repede ca era vorba de bataie de joc, de ras fata de natia romana, sustinuta fie de postaci falsi, multi dintre ei avand poze si nume hilare, la fel ca si condamnatul penal Keresszegi Laszlo Eduard care si-a pus o poza sugestiva ( poate se fereste de fosta sotie si de fica sa abandonata ), in rest nimic deosebit – iredentism si fanatism maghiar.

Grupul Ardealul versus restul lumii. Discuții incomode dar libere nu este despre Ardeal, nu este despre ardeleni, sau daca este sa-l crezi pe Keresszegi Laszlo Eduard, ar trebui sa ne fie rusine ca suntem romani, desi suntem majoritari la noi in tara. Asa rea cum e tara asta, este a noastra! Ea ne-a fost leagan de mii de ani, indiferent ca ne-am numit daci sau romani. Ma uit si ma minunez cum se cauta tot felul de motive, ba ca suntem valahi si nu romani, desi se stie ca fiecare tara numea vecinii in felul sau, ca si cum ungurii si maghiarii nu ar fi una si aceiasi natie! Dar asa este cand ai de-a face cu fanatici maghiari, ca cei care s-au omorat cu romanii la Targu Mures dupa revolutie! Autoritatile dorm?

Mari Romani

Condamnatul penal Keresszegi Laszlo Eduard pe FaceBook si antiromanii