Cazurile recente din Norvegia in care doua familii de romani au fost despartite de copii lor mi-au readus aminte de cateva discutii de asta vara, in urma carora am ajuns la convingerea ferma ca legislatia nu mai este in sprijinul omului, ci impotriva sa. Fara sa judec cazul celor doua familii de romani din Norvegia, Dumitru Nan si Bodnariu, ma intreb: oare statul norvegian are cum rascumpara greseala in cazul in care se dovedeste ca parintii sunt nevinovati? Atat, nimic mai mult nu vreau sa stiu, cum pot repara o greseala in cazul in care se dovedeste ca cele doua familii s-au purtat omeneste cu copiii lor.

Legislatia europeana nu mai este pentru oameni ci impotriva lor

Am spus de mult ca legea nu te mai apara ci te persecuta, esti vanat mai ceva ca ursul din padure, nu mai ai niciun drept, nicio libertate. Pornind de la dreptul de a sadi si taia copacii din propria gradina si pana la ati certa copii. Nu ma refer sa-i bati, ci sa-i certi, sa incerci sa le arati ca exista si repercursiuni mai neplacute daca incalci niste reguli, exact cum exista pentru maturi.

Stiti ce ma intreb? Ce ar face judecatorii din Norvegia daca li s-ar rapi copii? Ar avea dreptul sa se planga daca rapitorii s-ar purta mai bine decat ei cu copii? Ceea ce fac ei cu familiile celor doi romani mi se pare absurd, inuman. Nu stiu daca acei copii sunt cetateni norvegieni si daca statul poate sa dispuna de viata lor dupa bunul plac. Chiar nu stiu, dar stiu sigur ca se poate face ceva ca aceste abuzuri sa inceteze!

Dreptul familiei in UE

Legislatia europeana nu mai este pentru oameni ci impotriva lor