Azi am inceput si eu lectiile gratuite despre mediul online oferite de Google, mai ales ca am inteles ca la final voi primi o diploma! Am inteles in sfarsit ceintelege Google prin SEO, ce vrea el de la tine. Vrea sa inteleaga cat mai usor despre ce este vorna in site-ul tau, iar asta este pe cat de usor, pe atat de complicat. Stiu ca pare un paradox, dar ce am vrut sa spun: am un site care nu prea are text, are doar H1, poze cu nume relevant, si cam asta e tot. Google a inteles cu ce se ocupa site-ul, dar cat va sta el in mediul online pe primele pozitii? Are cateva luni bune, ce este drept nu poti pune AdSense pe el pentru ca nu are continut, iar pe banerul de sus desi e trecut numarul de telefon, nu a sunat nimeni!

Lectii online GRATUITE oferite de Google cu diploma

Cum ziceam, pentru a fi pozitionat bine in cautari, motoarele trebuie sa identifice exact despre ce e vorba in site-ul tau sau in articolul cu pricina. De aici si numarul ce cuvinte cheie folosite in context. Prea multe strica, prea putine nu ajuta! Din pacate sunt 89 de lectii si eu abia am trecut pragul primelor 12. Ce am aflat pana acum? Ca titlul articolului este foarte important, ca in AdWords nu suma licitata e cea mai importanta ci relevanta site-ului. Aici am ceva dubii! 🙂

Sper ca la final sa obtin  acel “Certificat de competență online de la Atelierul Digital”,pe care o sa-l trec in CV. Poate ajuta, cine stie! Mai ales ca acum am ajuns la cele cinci lectii despre “optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO)”.  Am mai inteles ceva, cautarile locale sunt foarte importante, asa ca ar fi ok sa va ganditi la asta, atunci cand promovati ceva. Va urma ….

Lectii Google

Lectii online GRATUITE oferite de Google cu diploma