Stiu ca o sa radeti de mine, dar la varsta mea beau mai mult lapte decat bere, asta e adevarul. Nevasta-mea e innebunita, in fiecare zi merg la SuperMarket si iau doi litri de lapte de vaca ( care mai nou aflu ca are si untura incorporata ). Nici nu mai stiu ce sa mananc, branza e infestata – culmea, aia de oaie dupa care sunt eu innebunit, nu trece o saptamana fara o mamaliguta cu branza si lapte, laptele e cu untura ( am inteles ca sa-i creasca putin nivelul de grasimi, sa nu ducem lipsa, doar nu o s aluam din ala degresat, nu? ).

Lapte special cu untura de porc in SuperMaket, stire bomba sau manipulare ?

Stau eu si citesc stirile, cand colo in loc de o veste buna, sa ma faca si pe mine sa beau laptele asta zilnic in liniste, veste bomba – lapte de vaca cu untura de porc la cutie, special pentru fraieri! Pai vreau sa stiu un lucru: e scris pe eticheta? Daca DA, asta e – o noua inventie romaneasca, demna de premiul Nobel, daca NU – pai sa-i vad la racoare, pentru inselatorie, de la director pana la paznicul fabricii de lapte! OK?

Cafea cu lapteSare, untură de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, făină, lapte praf… acestea sunt ingredientele care se găsesc în multe din produsele care au scris pe cutie LAPTE DE CONSUM! Analizele de laborator comandate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) au ajuns la concluzii nedorite: calitatea laptelui de pe piața din România este îndoilenică.

Nu mai stiu ce sa zic, e adevarat sau deja am halicinatii de la lapte cu untura? Bine macar ca nu era untura de peste, din aia nici cand eram mic nu puteam sa inghit, se vindea la sticlute maronii – pentru cine nu a apucat vremurile alea!

Lapte cu untura

Lapte special cu untura de porc in SuperMaket, stire bomba sau manipulare ?