Este adevarat ca vestigiile dacice sunt vechi, dar pana sa ajungem la noi, sa ne uitam putin in istoria antica, va mai aduceti aminte de sumerieni? Ei sunt cei ce au inventat scrierea cuneiforma, tot acolo peste ani s-au ridicat babilonienii, nu-i asa? Cu 4500 i.Hr. in Sumer, pe malurile celor doua rauri, Tigru si Eufrat civilizatia inflorea deja. Deci discutam de vremuri apuse acum 6.000 de ani, ati prins ideea? Cel mai mare oras antic, Babilonul a fost centrul “universului” cu 1.700 de ani inainte de Hristos!

Istorie antica, revelatii si conexiuni contemporane

Am sa va zic ceva ce o sa va puna pe ganduri, sumerienii aveau sistemul de numerotatie zecimal, pentru cifra zece aveau un semn distinct, iar pana la 19 se adaugau cifrele ca si astazi! Ca sa va faceti o idee despre ce reprezinta arabii in istorie, egiptenii au aparut cu 1000 de ani mai tarziu, epoca lor a inceput cu 3.000 de ani inainte de era noastra, deci la 1.500 de ani dupa sumerieni!

Asirienii au trait cu 1000 de ani inaintea erei noastre, deci sa zicem asa, ceva mai recent. Culmea este ca si ei sunt legati de leaganul civilizatiei, avand centrul tot pe cele doua fluvii, Tigru si Eufrat. Mai aproape de noi sunt hititii, tot pe aceleasi locuri, deci ramanem pe aceleasi locuri, iar partii sunt cei care urmeaza in istorie. Prin uramare, pana sa avem noi grecii, romanii si alte civilizatii, alti iaveau deja mi ide ani de civilizatie si cultura. Au disparut pe rand, azi mai gasim doar ruinele din acele vremuri, ceea ce ar trebui sa ne puna pe ganduri, caci toti ajungem la un moment dat doar praf!

Sumerieni

Istorie antica, revelatii si conexiuni contemporane