Recunosc ca eu am crescut cu grupul Divertis, de pe vremea cand membri erau doar Doru Antonesi, Florin Constantin si Toni Grecu. Cand a aparut si Ioan Gyuri Pascu a devenit si mai haios, era un deliciu sa-i vezi pe scena, mai ales pentru noi studentii – colegii lor. Pentru cine nu stie, anul de debut al trupei Divertis a fost 1981, adica exact anul in care eu eram anul 1 la facultatea de Arhitectura! Asta se intampla prin toamna anului 1984, daca nu ma inseala memoria, pentru ca este anul in care pentru prima data am avut o restanta, an de neuitat deci.

Ioan Gyuri Pascu si-a pierdut zambetul si hazul, dar nu si pofta de viata

Vremea nu a trecut nepasatoare pe langa indragitul actor Ioan Gyuri Pascu, a fost un divort si un infarct, deci viata l-a incercat din plin, iar asta a sters zambetul carismatic de pe chipul sau.  Ce spun zecile de mii de fani ale actorului si interpretului de muzica pop? Dar de ce zic ca nu si-a pierdut pofta de viata? Pentru ca ieri de exemplu , s-a intors din turneul din Ardeal cu a sa trupa The Blue Workers, unde pe langa Gyuri  mai beneficiati si de aportul lui Vlady Cnejevici, pe care abia astept sa-l revad in concert, cu prima ocazie cand ma reintorc acasa.

Anul 2010 nu a fost unul prea bun nici pentru mine si nici pentru Ioan Gyuri Pascu, a carui inima ne-a pus pe jar cu un infarct si era sa-l pierdem. Doar ca nu mor cainii cand vor caii, asa ca viata lui Ioan Pascu a continuat, chiar daca in singurarte dupa divrtul de sotia sa, alaturi de care a stat 17 ani.

ioan-gyury-pascu

Ioan Gyuri Pascu si-a pierdut zambetul si hazul