Nu stiu de ce invazia sovietica din 17 septembrie 1939 este mai putin discutata fata de cea din 2 septembrie din acelasi an fatidic. Nu stiu nici de ce ocuparea Poloniei de catre rusi nu a avut niciun ecou, iar singurul vinovat a fost Germania. Oare intre Stalin si Hitler nu exista o asemanare decat in capul meu? Pactul Ribbentrop-Molotov a fost semnat in 1939 la data de 23 august, deci este evidenta succesiunea actiunilor, doar ca nu stiu de ce, s-a ales ca singur tap ispasitor, Germania. Daca pana in 1990 era clar ca exista o intelegere intre NATO si fosta URSS, azi ar trebui sa scriem istoria asa cum a fost, nu credeti?

Invazia sovietica a Poloniei din 17 septembrie 1939, o pagina uitata de istorie

Faptul ca Rusia a negociat la inceputul anului 1939 cu Franta si chiar cu Romania o agresiune impotriva Germaniei s-a uitat. Deci alianta celor doi tirani a dat roade, Polonia a fost ocupata in egala masura de catre rusi si nemti. Ar fi bine s ane ramintim ca in 1939 Romania era neutra si a primit pe teritoriul ei conducatorii polonezi aflati in pericol de a fi capturati de rusi sau de nemti, in egala masura. La fel de bine s0a uitat si faptul ca pana in 1941 Rusia a ocupat jumate din teritoriul Poloniei, a dat fortat cetatenie rusa polonezilor, iar cei care s-au opus au fost nimiciti pe loc!

Minunea dureaza si astazi, pentru ca pentru cine nu stie, statul Polonez se intindea pana in Ucraina de azi si in Belarusia, iar rusii le-au cedat o parte din teritoriul fostei Germanii, drept “recompensa” fortata! Daca vrei sa vezi harta Poloniei in 1939, apasa aici. Vei fi uimit caci avea granita comuna cu Romania de ieri si de azi! Mai spera cineva ca Putin va renunta la Crimeea?

Stalin Hitler si Mussolini

Invazia sovietica a Poloniei din 17 septembrie 1939, o pagina uitata de istorie