Cati dintre voi nu si-au pus intrebarea: in cat timp isi revine un site penalizat manual de Google, dupa ridicarea “pedepsei”? Ei bine noi am experimentat pentru voi acest proces, am cumparat un domeniu care era evident penalizat manual de catre Google, l-am facut curat, i-am pus chiar si un content cu redirect 301 de la un site cu vechime si am asteptat. Evident primul pas a fost sa punem content unic si sa facem o cererere de reconsiderare. Iata mai jos parcursul intregii operatiuni de recuperare a site-ului.

In cat timp isi revine un site penalizat de Google

Pe data de 04.09.2015 am facut cererea de reconsiderare la Google, in limba engleza iar pe data de 07.09.2015 am primit raspunsul afirmativ la cererea noastra. Era evident ca as ava fi, fiind o penalizare manuala la un site vechi pe care noi l-am  cumparat ( domeniul nu site-ul) si eram faca nicio vina. Clar ca buna ziua ca a disparut si pagina de unde puteam lua legatura cu cei de la Google, insa de pe 07 septembrie, abia azi in 27 octombrie avem prima pagina indexata.

Culmea este ca Bing sau Yahooo, chiar si Yandex au vazut repede ca site-ul e ok si l-au indexat, dar aici a trebuit sa trecem de la extaz la disperare si tot asa. Cineva din echipa noastra spunea sa am rabdare maxim 60 de zile, uite ca minunea s-a intamplat mai rapid cu doua saptamani. Nu stiu daca redirectul de la un site bun a ajutat, nu stiu decat ca daca ai content curat, ai rabdare – nu trebuie sa disperi daca ai decoperit ca ai cumparat un domeniu penalizat manual, se rezolva. Nu am avut parte de asa ceva, dar sper ca nu exista si domenii penalizate altfel decat manual si tu sa nu le mai poti recuparea.

site penalizat de google