Desi in mod evident ai fi putut opta de mult la impozitarea pe cifra de afaceri, cei ce au ca obiect de activitate prestarile de servicii ar trebui sa se declare multumiti daca platesc acel 1% pe incasari. Adica daca ai avea undeva la 3000 de lei lunar incasari, ai da doar 30 de lei la impozite, iar din tabelul de mai jos se vede cum ar fi venitul tau net in acest caz – venirt din care ar trebui sa mai dai macar 100 de lei unui contabil.

Impozitul pe cifra de afaceri in 2018 in Romania

Asa cum se vede din tabel, daca ai incasa 3.000 de lei pe luna, ai ramane cu jumatate ca venit net ( salariu ).  Evident ca daca mai ai si cheltuieli pe firma si nu lucrezi de acasa, eu zic ca ramai cu minimul pe economie desi tu ai produs sa zic asa intre 700 si 800 de euro/luna. Salariul minim brut pe economie a ajuns in 2018 la 1900 de lei! cat iti ramane in mana din aceasta suma? Cat plateste patrinul pentru ca tu sa ai salariul minim? Ai primi in mana 1.162 de lei, iar patronul ar avea de plata in total 1942 de lei!

Oare ce fac cei care se bazau pe mici afaceri de familie? Dar cei care vor sa munceasca ca bone si menajere si care daca li s-ar oferi 2.000 de lei, pentru a lucra legal cu minimul pe economie, ar ramane cu jumatate din suma? Daca insa ar primii 1200 in mana si si-ar plati contributiile ar ramane cu 532 de lei! Sincer la banii astia mai bine cos un ciorap sau vand flori la negru, ies mai bine!

Impozit pe venit

Impozitul pe cifra de afaceri in 2018 in Romania