Trecand peste sfatul medicilor, care recomanda practicarea sportului indiferent de varsta, am sa va spun cate ceva din propria mea experienta. Am inceput sa practic baschetul de prin clasa a 10-a, evident la nivel de amator. Nu pot spune ca azi am ajuns la alt nivel, insa pot spune cu certitudine ca mi-a ramas in sange. In fiecare weekend merg cu gasca de prieteni la o partida de baschet in sala de sport a liceului. Pe langa faptul ca ne simtim bine, ca socializam fara a mai fi nevoie sa stam toata ziua pe facebook, se vede diferenta dintre mine si fratele meu cand vine vorba de rezistenta organismului in diverse situatii. Intre mine si fratele meu sunt doar doi ani diferenta, deci pot spune ca suntem aceiasi generatie. Eu fac sport, el este mai mult aplecat spre statul pe internet. Eu urc pe jos pana la etajul 8, el nici macar nu coboara pe jos, foloseste liftul.

Importanta practicarii unui sport de catre tineri in societatea de azi

Deseori ma intreaba de ce urc si cobor pe jos cele opt etaje. Nu am un raspuns foarte elaborat, pur si simplu ma simt bine cand fac miscare. Se creaza un fel de reflex la ambii, el numai cand ajunge in fata scarii se gandeste daca merge sau nu liftul, eu ma gandesc in continuare la altceva, numai la lift nu. Daca la capitolul sanatate este evident cine are de castigat, am sa incerc sa vad daca pot observa si alte diferente intre noi. De exemplu pe munte, eu abia astept sa vina atat iarna cat si vara, el prefera sa mearga la mare, la plaja. Il intreb: de ce nu vii cu noi pe munte trei zile cu cortul? Mai bine nu va spun raspunsul, dar evident ca urcatul pe munte il oboseste. La fel ca si urcatul scarilor sau caratul catorva saci cu var. Ma intreb, oare la 50 sau 60 de ani se va vedea mai pregnant diferenta dintre o persoana care face sport si una care este sedentara? Voi ce ziceti?

Faceti sport cel putin odata pe saptamana si veti avea un trup sanatos, o minte vioaie si veti remarca faptul c anu mai sunteti obosit cand ajungeti acasa dupa o zi de munca!

Facem sport zilnic

Importanta practicarii unui sport de catre tineri in societatea de azi